Vorige week was week 26, dat betekent dat we daarmee de eerste helft van 2019 hebben afgesloten. Voor mijzelf een goede afsluiter: ik ben lekker in de weer geweest met mijn camera en nogal te spreken over de resultaten!
Ik hoor weleens van andere fotografen dat ik ‘echt moet gaan kiezen welke stijl ik wil schieten’.
Maar voor iemand met veel interesses en veel mogelijkheden, die vooral zijn uitdaging in de fotografie op zichzelf vindt, is dat lastig. Week 26 bewees maar weer dat juist die afwisseling hetgeen is dat mij de drive en energie geeft die ik zoek!

De Outsiders Motorcycles Vitpilen, op basis van een Husqvarna Vitpilen 701

De maandag begon al gelijk goed: met Bert Jan van Outsiders Motorcycles ging ik op pad om een serie lifestyle shots van zijn nieuwste project te schieten. Dat nieuwste project is een splinternieuwe Husqvarna Vitpilen 701, in enkele weken tijd volledig gestript en opnieuw vormgegeven door Bert Jan.
Het idee om naast die lifestyle shots nog één foto te schieten die écht lekker uit de verf zou springen, bestond al een tijdje. We wilden gekleurde rook en een studiovibe creëren. Op een afgesloten locatie, met een team van vijf man sterk, maakten we ons idee en bovenstaande foto waar!

De Bloody Mary en haar ingrediënten, zoals bedacht door Bojan van Smoke.

De woensdag vulde ik in met een avondklusje bij Bojan van Smoke, een gloednieuw (en heel gezellig) restaurant aan de Grote Markt in Groningen. Voor Bojan fotografeerde ik onder andere de speciaalbieren uit blik en fles, het eten en de cocktails, waaronder de bovenstaande Bloody Mary! Hieronder zie je enkele snacks, sinds vorige week nieuw op het menu. Of het eten en drinken van Bojan lekker is? Nou en of!

Het nieuwe snackarrangement van Smoke.

Voor mij is juist de uitdaging van een afwisselend programma hetgeen wat dit vak interessant houdt; hetgeen wat dit vak zoveel meer dan ‘gewoon een baan’ maakt!

Niels van Maren met een backflip tijdens de DTX13 BMX shows op Jera On Air.

Als kers op de taart mocht ik met mijn DTX13 teammaatjes weer naar Jera On Air, al jaren één van mijn favoriete festivals. Sinds 2013 kom ik jaarlijks naar Jera, eerst vanuit Monster Energy en sinds 2018 vanuit ons eigen BMX team. Een perfecte kans om mijn nieuwe flitsers eens op de proef te stellen voor wat ze écht goed kunnen: action sports vastleggen!
Vorige week hebben wij onze Instagram pagina gelanceerd, mocht je het leuk vinden om vaker BMX platen voorbij te zien komen, zou ik zeker aanraden om deze te volgen via deze link!

Het team viert een serie succesvolle shows aan het einde van het festival.